INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • Începând cu ora 17:09, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars toate elementele combustibile ale autoturismului în proporție de 90%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • Începând cu ora 01:14, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în localitatea Boșteni, suburbie a municipiului Pașcani, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unui imobil. În urma incendiului au ars toate elementele constructive eferente acoperișului cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 31 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 5 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
  • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 36 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut