INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • În jurul orei 22:26, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Libertății, pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj dezafectat. În urma incendiului au ars aproximativ 200 kilograme de deșeuri diverse. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În jurul orei 18:20, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Grădiniței, pentru salvarea unui câine blocat intr-un subsol de bloc. 
  • În jurul orei 20:55, echipajul medical SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transportul interclinic al unui pacient supraponderal.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • În jurul orei 11:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren. În urma intervenției a fost identificate 2 proiectile perforante calibrul 37 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
  • În jurul orei 14:36, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din localitatea Petrești, comuna Golăești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat 1 proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 97 de cazuri medicale.
  • În jurul orei 14:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tansa, județul Iași, la un accident rutier, în care un autovehicul a pierdut controlul într-o curbă și s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat 6 victime (3 adulți și 3 minori), neîncarcerate. La ajungerea echipajelor la locul evenimentului a fost declarat decesul unuia dintre cei trei adulți iar unul dintre minori, cu politraumatism, a fost transportat cu echipajul de salvare aeriană la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași. Celelalte victime (2 adulți și 2 minori) suferind contuzii ușoare au fost transportate la spital.
  • În jurul orei 15:44, echipaje SMURD, un echipaj de intervenție și un echipaj de descarcerare din cadrulDetașamentul 1 de Pompieri Iași, au intervenit la un accident feroviar produs la punctul de trecere peste calea ferată, pe raza localității Larga Jijia, comuna Movileni, județul Iași. Autoturismul acroșat a fost afectat în proporție de aproximativ 70 la sută, rezultând două victime neîncarcerate. În urma evaluării medicale și acordarea asistenței medicale de urgență, ambele victime au fost transportate la spital.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut