INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • La ora 22:08, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit municipiul Iași, strada Vasile Lupu, pentru stingerea unui incendiu la o pubelă de gunoi. Au ars aproximativ 200 kg de deșeuri și s-a degradat o pubelă de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Începând cuora 10:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 300 de metri pătrați de teren în localitatea Probota, comuna Probota, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate unproiectil exploziv calibru de 155 milimetri, un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri, o grenadă defensivă și un cartuș de calibru 14,5 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 12 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 09:20, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, a executat misiunea de mentenanță a unui cort de triere epidemiologică situat în curtea Spitalului Orășenesc Hârlău.
  • Începând cuora 15:18, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Coada Stâncii, comuna Ungheni, județul Iași, pentru a salva o barză căzută dintr-un cuib. După sosirea la locul intervenției, puiul de pasăre a fost preluat și evaluat de un medic veterinar sosit la locul intervenției.
  • Laora 22:43, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Cuza Vodă, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • Laora 23:30,în urma mai multor apeluri prin SNUAU 112, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, zona rond Carrefour Era – rond Era – Valea Lupului – Păcurari, pentru identificarea unui posibil focar de incendiu și asigurarea măsurilor specifice. În urma recunoașterii s-a identificat un foc controlat de resturi vegetale în care erau asigurate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut