INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 16 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 09:33, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Ștefan cel Mare, pentru asanarea unei zone de un element de muniție. A fost identificată o bombă de aruncător de calibru 82 de milimetri. După executarea cercetării, stabilirea zonei de pericol și siguranță, securizarea zonei, muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
  • La ora 10:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cuza Vodă, pentru transportul unei persoane supraponderale.
  • Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași, au intervenit în municipiul Iași, strada Moara de Vânt, nr. 34 – Aeroportul Internațional Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și gestionare a unor posibile situații de urgență, unde o aeronavă Airbus 931 cu 107 pasageri la bord a raportat o defecțiune tehnică la sistemul de navigație. Începând cu ora 13.13 a fost activat Planul roșu de intervenție. La fața locului au fost mobilizate forțe și mijloace conform planului de intervenție. Aeronava a aterizat în condiții de siguranță pe pistă și nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. La ora 13.41 a fost dezactivat Planul roșu de intervenție.
  • La ora 15:16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Ștefan cel Mare, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • La ora 02:39, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, șoseaua Nicolina, pentru salvarea unei pisici.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 36 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut