INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Intervenție mun. Iași, str. Sălciilor, 18 martie 2021
Intervenție mun. Iași, str. Sălciilor, 18 martie 2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 05.04.2021, ora 13:29, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Ceplenița, localitatea Ceplenița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 10 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 05.04.2021, ora 22:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Gropnița, localitatea Gropnița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje și la un adăpost de animale. Au ars aproximativ 4 tone de furaje, 6 metri liniari de gard și 70 de păsări. S-a deteriorat învelitoarea din tablă și azbest al adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 05.04.2021, începând cu ora 06:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași se deplasează pentru a efectua o misiune de preluare și transport materiale și echipamente medicale de la depozitul din localitatea Mizil.
  • În data de 05.04.2021, ora 08:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de aproximativ 96 de ani, a fost găsită căzută în locuință, conștientă, fiind asistată medical de către echipajul de prim ajutor și transportată la spital.
  • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 05.04.2021echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 34 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 05.04.2021, două echipaje din cadrul inspectoratului au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 05.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași a desfășurat 3 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19.
  • În data de 05.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

            Echipajele SMURD au intervenit la 40 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut