INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • La ora 10:34, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un moped. În urma incendiului vehiculul a fost avariat în totalitate prin ardere. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost scurgerile de lichid combustibil.
 • La ora 13:04, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pe DN 28, în dreptul localității Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. În urma incendiului a ars compartimentul motor iar autoturismul a fost avariat prin ardere în proporție de 50%. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit la patru misiuni de transport a pacienților supraponderali.
 • Un echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat misiunea de recunoaștere în teren la UAT Valea Lupului, din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • La ora 09:26, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada 1 Decembrie 1918, pentru deblocarea și salvarea unei păsări rămase blocate într-un burlan de colectare a apei pluviare al unei clădiri de locuit.
 • La ora 10:24două echipaje de intervenție, dintre care unul de intervenție și salvare la înălțime din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturza, pentru degajarea și coborârea unui bărbat, în vârstă de 29 ani, de la aproximativ 10 metri înălțime, de pe un stâlp de iluminat stradal. 
 • Începând cu ora 21:48,  două echipaje de intervenție, dintre care unul de salvare și intervenție la înălțime dincadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași împreună cu un echipaj de intervenție având remorcat rulota conținând completul pernei pneumatice de salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, în cooperare cu un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit în municipiul Iași, strada Strugurilor, pentru prevenirea și gestionarea situaților de urgență ce puteau fi generate de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, urcat pe acoperișul unei clădiri de locuit. Pe timpul negocierilor purtate cu forțele de intervenție, aceasta a alunecat pe învelitoarea acoperișului și a căzut pe sol de la aproximativ 5 metri înălțime. Pacientul a fost asistat medical de către echipajul medical al SAJ Iași, fiind conștient și fără fracturi sau alte leziuni vizibile, ulterior fiind transportat la o unitate medicală din Municipiul Iași. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 36 de cazuri medicale.
 • Începând cu ora 07:55, un echipaj de Prim Ajutor SMURD și un echipaj de  intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani, în colaborare cu un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 208, în dreptul localității Bursuc-Deal, comuna Lespezi, județul Iași, între un autoturism și un vehicul electric pe două roți soldat cu 2 victime. În urma evaluării medicale și acordarea asistenței medicale de urgență ambele victime, bărbat în vârstă de 66 de ani și femeie 64 de ani, pasageri ai bicicletei electrice, au fost transportați la o unitate spitalicească din municipiul Pașcani cu diverse traumatisme rezultate prin accident rutier.
 • La ora 15:09, un echipaj de descarcerare, un echipaj de Prim Ajutor SMURD și un echipaj de intervenție cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, în colaborare cu un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare la un accident rutier produs pe DN 28 (E583), în dreptul localității Miclăușeni, comuna Butea, județul Iași, între un autoturism și o autoutilitară soldat cu 3 victime, dintre care 2 persoane care se aflau în autoturism (bărbat în vârstă de 67 de ani și femeie în vârstă de 65 de ani) au fost descarcerate. Victimele nu au manevrelor de resuscitare fiind declarate decedate la locul evenimentului rutier, iar cea de-a 3-a victimă (bărbat în vârstă de 30 de ani, conducătorul auto al autoutilitarei) a fost transportat la o unitate spitalicească din municipiul Iași, conștient, cu un traumatism toraco-abdominal provocat prin accident rutier. 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut