INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • Începând cu ora 13:15, echipaje de intervenție din cadrul Punctului de lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos, au acționat în localitatea Deleni, comuna Deleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație. A ars vegetație uscată pe o suprafața de aproximativ 2 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 17:17, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au intervenit în satul Lungani, comuna Voinești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • Laora 16:19, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 2 metri pătrați de teren, în satul Dancu, comuna Holboca, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 85 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 23 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Grigore Ureche, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • Laora 11:15, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani și din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au executat misiuni de recunoaștere la obiective din raionul de intervenție.
 • Începândcu ora 18:04, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au acționat în municipiul Iași, strada Silvestru (zona Podul de Piatră), pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor abundente.
 • La ora 18:44, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, au intervenit în municipiul Iași, strada Anton Crihan, pentru degajarea unui arbore căzut, care bloca circulația pe aleea pietonală.
 • Începând cu ora 19:23, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au acționat în municipiul Iași, Șoseaua Păcurari, pentru degajarea unor bucăți de tencuială ce se desprindeau de pe fațada unui bloc și puneau în pericol circulația pietonilor.
 • La ora 00:01, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Piața Unirii, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, un adult în vârstă de aproximativ 53 de ani a fost găsit decedat.
 • La ora 03:51, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Șoseaua Națională, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietarul în vârstă de 101 ani a fost găsit căzut în dormitor. Pacientul a fost preluat de echipajul EPA și transportat la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Începând cu ora 14:33, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice la extragerea unei victime dintr-un autoturism, implicată într-un accident rutier pe raza localității Satu Nou, comuna Schitu Duca, județul Iași. Victima a fost evaluată la locul evenimentului si transportată la spital.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 40 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut