INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • Începând cu ora 07:11, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric aferent instalației electrice ale unei case de locuit. Au ars elementele din material plastic din componența tabloului electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
  • Începând cu ora 09:47, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mitropolit Varlaam, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric aferent instalației electrice ale unui bloc de locuințe. Au ars elementele din material plastic din componența tabloului electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
  • Începând cu ora 22:25, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Belcești, comuna Belcești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de locuit. A ars acoperișul din lemm pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric improvizat.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Începând cu ora 07:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în satul Sticlăria, comuna Scobinți, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate trei proiectile perforante de calibru 85 de milimetri, care a fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 20 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 14:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Doctor Emil Savini, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 27 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut