INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • Începând cu ora 10:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la un tomberon pentru gunoi menajer. Au ars aproximativ 200 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • Începând cu ora 09:47, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în satul Hilița, comuna Costuleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars astereala din lemn aferentă acoperișului cu învelitoarea din tablă, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, toate elemente de mobilier și diferite materiale textile dintr-o cameră a imobilului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiunea unor persoane iresponsabile.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 30 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 17:20, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Libertății, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, s-a constatat faptul că locatarul era decedat.
  • Laora 20:59, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mușatini, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, s-a constatat că proprietara a fost găsită conștientă în locuință, fiind ulterior preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
  • La ora 04:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Șoseaua Națională, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • În data de 23.07.2021, începândcu ora 02:49, Detașamentul 2 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul de Ambulanță Județean Iași au intervenit pe Drumul Național DN24, de pe raza localității Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate un TIR și un autoturism, în urma căruia au rezultat două victime. Echipajele ajunse la locul evenimentului au constatat că din cele două victime, una era decedată (bărbat, 33 de ani) și pasagera, femeia, de 31 de ani era încarcerată, conștientă. După realizarea manevrelor de descarcerare, victima de sex feminin a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.
  • Echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut