INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • Începând cu ora 13:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Hilița, comuna Costuleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați, mobilierul din bucătărie și dormitor, uși și geamuri și aproximativ 200 kg de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  • Începând cu ora 14:43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată, miriște cultură de grâu. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • Începând cu ora 23:57, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Păun, comuna Bârnova, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars anexa din lemn cu învelitoarea din tablă pe o suprafața de aproximativ 80 de metri pătrați, șopronul din lemn pe o suprafață aproximativă de 20 de metri pătrați, lemne de foc, mobilier de bucătărie. S-au degradat diverse produse electrocasnice, geamuri și uși, acoperișul din tablă pe aproximativ 80 de metri pătrați și au fost evacuate 5 butelii de gaz. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Laora 09:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Dimineții, pentru transportul unei persoane supraponderale.
  • Laora 10:00, Punctul de lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de întreținere a unui cort de triere epidemiologică la Spitalului Orășenesc Hârlău.
  • Laora 14:11, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Sălciilor, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • Laora 14:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Alexandru cel Bun, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • Laora 18:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, cartierul Vișoianu, din comuna Ciurea, județul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 41 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut