INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • Începând cu ora 20:37Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 4 tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 8 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • La ora 15:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Poitiers, pentrusalvarea unei pisici dintr-un copac, prinsă cu capul într-o pungă din plastic.
  • Începând cu ora 17:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Hălceni, comuna Șipote, județul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară, în urma căruia au rezultat 3 victime, toți de sex masculin, policontuzionate, din care 2 victime erau încarcerate. Una dintre victime era inconștientă, iar după triajul medical, victima inconștientă a fost intubată și transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași. Celelalte două victime au fost transportate de către echipajele TIM și SAJ la spital.
  • Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Țibana, comuna Țibana, județul Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
  • La ora 23:16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul. Dacia, pentrudeblocarea ușii unei locuințe.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut