INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • La ora 11:23, Detașamentul 1de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Națională, pentru stingerea unui incendiu produs la diverse deșeuri. În urma incendiului au ars aproximativ 100 kg de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 34 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În perioada analizată echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la două misiuni de transport persoane supraponderale.
  •  Laora 08:02, Detașamentul 1de Pompieri Iași a intervenit în satul Vulturi, comuna Vânători, județul Iași, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă care a refuzat transportul la spital.
  • La ora 18:24,  Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în satul Cozia, comuna Costuleni, județul Iași, la un accident rutier în care a fost implicat un tir încărcat cu tărâțe, răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă, care a fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Iași prezent la locul intervenției.
  • Echipajul A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat două misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat două misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor I.S.U. Iași.
  • Începând cu ora 13:22, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați de teren în municipiul Iași, strada Dealul Bucium. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 122 de milimetri, care au fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 47 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut