INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • La ora 21:34, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Culturii, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de kg de deșeuri textile în interiorul locuinței. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipajul A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de transport pacienți confirmați cu COVID-19.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor ISU Iași.
 • Începând cu ora 10:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 1 capac apăsare (placă presiune) mină antitanc, 6 cartușe de calibru 7,92 milimetri, 1 glonț cartuș de calibru 7,92 milimetri și numeroase schije, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • La ora 11:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Ovidiu, pentru degajarea unei pisici blocate pe fațada unui bloc de locuințe.
 • Începând cu ora 13:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Golăiești, comuna Golăiești, județul Iași, pentru scoaterea unei persoane aflate în imersie într-o fântână. După realizarea manevrelor de extragere din fântână, victima a fost preluată de către un echipaj SMURD TIM care ulterior a declarat decesul.
 • Laora 14:19, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Unirii, pentru degajarea unui câine căzut într-o fosă septică.
 • Laora 19:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Cerna, nr. 13, pentru deblocarea din locuință a unui minor.
 • Începând cu ora 20:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Țuțora, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma scăpărilor de gaze la un bloc de locuințe.

 Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 48 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut