INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor 

 • În data de 12.05.2021, ora 07:20, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Tudor Vladimirescu‚ pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în staționare. În urma incendiului au ars materialele combustibile și instalația electrică din componență bordului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 12.05.2021, ora 15:40, trei echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au acționat în localitatea Mitoc, comuna Șipote, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 40 de metri pătrați de acoperiș, diverse piese de mobilier, aproximativ 200 de kilograme de articole de îmbrăcăminte, actele de identitate ale proprietarilor și s-au degradat mai multe aparate electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • În data de 12.05.2021, ora 18:09, două echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat SMURD din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au acționat în localitatea Heci, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars un aragaz, diverse elemente de mobilier, aproximativ 500 de kilograme de materiale textile și aproximativ 70 de metri pătrați de acoperiș. S-au degradat învelitoarea acoperișului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați și tavanul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil a sistemului de încălzit/gătit.
 • În data de 12.05.2021, ora 18:13, trei echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au acționat în localitatea Popești, comuna Popești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars diverse elemente de mobilier, un televizor, aproximativ 100 de kilograme de materiale textile și șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 10 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 12.05.2021, ora 20:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Bârnova, comuna Bârnova, județul Iași pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere. În urma incendiului au ars aproximativ 3 metri cubi de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 40 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În intervalul 08:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență, pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through, organizat în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park, din municipiul Iași.
 • Echipajul ATPVM din cadrul Detașamentului de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de transport a patru persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, de la o unitate spitalicească, către domiciliu.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice. 
 • Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, ce se pot produce în urma unor avarii la rețeaua interioară de distribuție a gazelor naturale dintr-o clădire de locuit colectivă.
 • Două echipaje de intervenție, dintre care unul de lucru la înălțime din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iașiau intervenit în municipiul Iași, pentru degajarea unor bucăți de tencuială de pe un balcon situat la nivelul șase al unei clădiri de locuit colective. 
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane imobilizate pe targă. 
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Carol I, pentru degajarea și salvarea unui porumbel rămas blocat între crengile unui copac.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Theodor Pallady, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut