INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • La ora 07:50, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Florilor, pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric. În urma incendiului a ars izolația cablurilor electrice pe o lungime de aproximativ 2 metri liniari și s-au degradat 2 siguranțe electrice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • La ora 18:29, Punctul de lucru Hârlău a intervenit în localitatea Poiana Deleni, comuna Deleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului proprietarul, bărbat, în vârstă de 55 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III la membrul inferior și superior stâng, fiind preluat de un echipaj EPA și transportat la spital. În urma incendiului s-au deteriorat soba de teracotă, elementele de mobilier și aproximativ 50 de kilograme de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum defect sau necurățat.
 • La ora 22:25, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Balș, comuna Balș, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 7 tone de furaje și s-au degradat aproximativ 13 tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • La ora 06:06, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Domnița, comuna Țibana, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs la liziera pădurii. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • La  ora 08:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 500 de metri pătrați de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 1 bombă de aruncător de calibru 82 de milimetri, 46 cartușe calibru 7.92 de milimetri, 2 focoase, 2 grenade ofensive și 1 grenadă antitanc care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • La ora 13:21, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai, pentru salvarea unei pisici rămase blocate într-un pod.
 • La ora 16:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Alexandru cel Bun, pentru salvarea unei pisici rămase blocate într-un pod.
 • La ora 18:00, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la o persoană cu probleme medicale. În urma intervenției, victima, bărbat, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași.
 • La ora 18:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Erbiceni, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la o persoană cu probleme medicale. În urma intervenției, victima, bărbat, în vârstă de 63 de ani, a fost transportată la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași.
 • La ora 20:16, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Rozelor nr. 19, pentru salvarea unui copil prins cu membrul inferior între barele metalice ale unei bănci.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 42 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut