INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 22.06.2021, ora 18:54, 19 echipaje de intervenție (6 autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, 2 autospeciale de salvare și intervenție la înălțime, 1 autospecială de iluminat și descarcerare, 1 autospecială de transport apă, 1 echipaj de terapie intensivă mobilă, 3 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 2 autospeciale de transport personal și victime multipleși 3 autospeciale de intervenție operativă) dincadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, împreună cu personal din comanda ISUJ Iași și în colaborare cu 3 echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit pentru căutarea, salvarea, evacuarea eventualelor victime și stingerea unui incendiu și înlăturarea efectelor negative produse de acesta la un spațiu cu destinația de cabinet medical situat la etajul II al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sfânta Maria” Iași din municipiul Iași.         

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, acesta a fost localizat și lichidat în limitele găsite, iar din motive de siguranță au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane (13 pacienți-copii și 18 adulți – părinți și cadre medicale). Au fost distruse prin ardere din încăperea cu destinația de cabinet consultații diverse obiecte de mobilier, un laptop, o tabletă, un aparat de aer condiționat, aproximativ 200 kg de hârtie constituind arhiva covid, procese verbale, aparatură medicală și certificate de garanție, iar dintr-un spațiu învecinat cu destinația grup sanitar a fost distrusă o cabină de duș.

La locul evenimentului un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat, pe timpul nopții, măsurile specifice de supraveghere. Elementele privind stabilirea cauzei probabile a incendiului sunt în curs de stabilire.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 36 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 22.06.2021, începând cu ora 08:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, misiunea de transport a unei echipe mobile de vaccinare la domiciliu pentru persoanele imobilizate sau nedeplasabile.
 • În data de 22.06.2021, ora 09:30, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane imobilizate pe targă.
 • În data de 22.06.2021, ora 10:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Iași, str. Dr. N. Vicol, între două autoturisme soldat cu o victimă, bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost asistat medical și transportat la spital cu diverse politraumatisme prin accident rutier.
 • În data de 22.06.2021, ora 10:26, un echipaj de intervenție și  un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce de un colet suspect, lăsat nesupravegheat în municipiul Iași, strada  Gării, până la intervenția echipelor specializate ale Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.
 • În data de 22.06.2021, ora 10:58, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Petre Andrei, pentru degajarea și salvarea unui câine rămas blocat într-un cămin de vizitare amplasat pe spațiul public. După finalizarea operațiunilor de salvarea, câinele a fost lăsat în libertate. 
 • În data de 22.06.2021, ora 16:55, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Macazului, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane supraponderale pe targă, de la locuință la ambulanță.
 • În data de 22.06.2021, ora 23:40, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Moldovei, pentru deblocarea și salvarea a două persoane rămase blocate în ascensorul unei clădiri de locuit colective din cauza unor defecțiuni tehnice ale acestuia.
 • În data de 23.06.2021, ora 00:53, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Grădiniței, pentru degajarea și salvarea unui câine rămas blocat în gardul perimetral al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. După finalizarea operațiunilor de salvarea, câinele a fost lăsat în libertate. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 36 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut