INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 29.06.2021, la ora 13:12, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Moara de Foc, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în urma unui eveniment rutier, fără victime. În urma incendiului au ars materiale combustibile din mase plastice și textile din compartimentul motor și ale panoului de bord. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost producerea scânteilor mecanice.
 • La ora 23:10, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 3,5 tone de furaje și acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • Începând cu ora 14:23, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren viran în localitatea Voinești, comuna Voinești, județul Iași. În urma intervenției obiectul metalic identificat nu face parte din categoria munițiilor rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 39 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 29.06.2021, un echipaj complex de primă intervenție, o autoșenilată cu capacitate mărită de trecere și un echipaj de primă intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au continuat misiunea de căutare-salvare a fetiței de 8 ani dispărute în proximitatea locuinței acesteia din satul Piscul Rusului, comuna Dagâța, județul Iași. În jurul orei 10:30 fetița a fost găsită de către forțele participante la intervenție în zona Mânăstiri ,,Cetatea” din localitatea Dagâța, stabilă hemodinamic și fără afecțiuni medicale vizibile. În urma evaluării medicale la locul intervenției minora a fost preluată de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
 • Începând cu ora 08:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a desfășurat misiunea de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență pe timpul desfășurării evenimentului ,,Marșul Vieții – Comemorarea victimelor Pogromului din 1941” organizat în cadrul Cimitirului Evreiesc din municipiul Iași.
 • Începând cu ora 10:50, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat misiunea de recunoaștere în teren la obiective din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • La ora 11:01, un echipaj de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Prisăcani, în satul Prisăcani, comuna Prisăcani, județul Iași, pentru fasonarea unui arbore și degajarea crengilor căzute și sprijinite pe acoperișul unei clădiri de locuit individuale, pentru a nu prezenta un pericol.
 • La ora 11:05, un echipaj de intervenție cu motopompă remorcabilădin cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Poitiers, pentru evacuarea apei adunate într-un subsol al unei clădiri cu destinația spațiu depozitare aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.
 • Începând cu ora 12:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat a executat misiunea de recunoaștere în teren la obiective din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • La ora 14:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mușatini, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • La ora 16:21, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au asigurat măsurile specifice în urma producerii unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme, fără victime, produs pe raza satului Conțești, comuna Valea Seacă, județul Iași.
 • La ora 21:18, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Națională, pentru salvarea unei pisici rămase blocată pe un pod metalic.
 • La ora 22:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Socola, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unor scurgeri de carburant din rezervorul unui autoturism.
 • La ora 22:03, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Mușatini, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara în vârstă de 84 de ani a fost găsită căzută în hol, conștientă, ulterior fiind preluată de echipajul de prim ajutor calificat și transportată la spital.
 • În data de 30.06.2021, laora 03:23, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma accident rutier, fără victime.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut