INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • La ora 08:21, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Nicolina, pentru stingerea unui incendiu produs la un autocamion. A ars izolația unui cablu electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • La ora 10:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Grigore Ureche, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție cu destinația de hotel. Au ars camera tehnică, diverse panouri de comandă ale instalațiilor electrice și de climatizare, elemente de mobilier, diverse articole textile, aproximativ 60 de metri pătrați de perete, aproximativ 30 de metri pătrați de tavan, izolațiile aferente instalațiilor electrice și termoizolația instalațiilor sanitare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • La ora 10:59, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Curagău, comuna Comarna, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars acoperișul cu astereala din lemn și învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, aproximativ 500 kilograme de plante furajere și aproximativ 100 kilograme de deșeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiuluia fost jocul copiilor cu focul.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 01.07.2020, ora 11:11, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 50 metri pătrați de teren viran în localitatea Rusenii Noi, comuna Holboca, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibru 47 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 23 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 01.07.2020, ora 10:25, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Nicolina, pentru degajarea unui arbore căzut pe trotuar.
 • Începând cu ora 13:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Răsboieni, comuna Țibănești, județul Iași, pentru evacuarea apei din 10 locuințe și curți, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din data de 01.07.2021.
 • La ora 17:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Chimiei, pentru asigurarea de măsuri specifice la o societate comercială. În urma evenimentului a rezultat o victima conștientă, care a fost preluată de ambulanța SMURD TIM și transportată la spital.
 • La ora 19:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Morilor, pentru asigurarea măsurilor specifice la un stâlp căzut pe un autoturism.
 • La ora 20:04, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit pe raza municipiul Pașcani, la barajul de pe râul Siret, pentru salvarea a două persoane.
 • La ora 20:40, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lungani, comuna Voinești, județul Iași, pentru evacuarea apei dintr-o locuință.
 • În data de 02.07.2020, ora 00:24, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în Piața Voievozilor din municipiul Iași, pentru asigurarea de măsuri specifice, la solicitarea IPJ Iași.
 • Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat
 • Echipajele SMURD au intervenit la 27 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut