INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • La ora 19:57, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciric, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 50 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Începând cu ora 11:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran din localitatea Stânca, comuna Victoria, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 4 proiectile perforante de calibru 75 de milimetri, 4 proiectile perforante de calibru 37 de milimetri, o grenadă defensivă, o grenadă ofensivă și o mină antiinfanterie fără percutor care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat misiunea de recunoaștere în teren la UAT Cotnari, Miroslava, Românești, din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • Laora 11:44, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Prof. Cujba, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara în vârstă de 90 de ani a fost găsită căzută în casă, conștientă, ulterior fiind preluată de echipajul SMURD EPA și transportată la spital.
  • Înncepând cu ora 13:44, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Splai Bahlui, pentru salvarea unei pisici din copac.
  • La ora 20:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Hlincea, pentru transportul unei persoane supraponderale.
  • Începând cu ora 22:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 32 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut