INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 48 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 18.08.2020, ora 15:45, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Sârca, comuna Bălțați, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locomotivă. În urma incendiului au ars izolațiile cablurilor de forță, s-au degradat compartimentul blocului de diode și panoul de frână. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 18.08.2020, ora 20:31, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în satul Hodora, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars elemente de mobilier și s-au degradat 25 de metri pătrați de tencuială. Proprietarul a fost transportat la Institutul de Psihiatrie Socola. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
 • În data de 19.08.2020, ora 13:09, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Maxuț, comuna Deleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol care s-a extins la o magazie. În urma incendiului au ars un tractor, mobilier din lemn și anvelope auto. S-au degradat o semănătoare în proporție de aproximativ 30%, un plug, diferite scule electrice și piese de schimb ale utilajelor agricole, structura de tablă a magaziei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost scânteile mecanice ale utilajului agricol.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 50 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 18.08.2021, ora 18:14, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos  și Detașamentul 1 de Pompieri Iași au intervenit pe DE 583, în localitatea Strunga, comuna Strunga, județul Iași, la un accident rutier produs  între un microbuz cu 8 persoane la bord și un autoturism cu 2 persoane. Au rezultat 10 victime, 8 victime cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani, din microbuz, au fost evaluate la locul evenimentului, 5 au fost transportate la spital, iar trei dintre acestea au refuzat transportul la spital. Două victime din autoturism, un bărbat de 29 de ani și o femeie de 28 de ani, prezentau leziuni incompatibile cu viața.
 • În data de 18.08.2021, ora 11:52, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în localitatea Ceplenița, comuna Ceplenița, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 100 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 19.08.2021, ora 06:21, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Petru Movila, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 19.08.2021, echipajul A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2, către unități spitalicești din municipiul Iași.
 • În data de 19.08.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 19.08.2021, ora 23:39, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Dimineții, pentru deblocarea ușii de acces al unui apartament.
 • În data de 20.08.2021, ora 01:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Chimiei,  pentru deblocarea ușii de acces a unui apartament.
 • În data de 20.08.2021, ora 07:04, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vlădiceni, pentru deblocarea unei persoane adulte, bărbat de 44 de ani, prinsă într-un calorifer.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 72 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut