INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 28.08.2021, ora 03:14Detașamentul 1 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Orașului Podu Iloaiei au intervenit în localitatea Podu Iloaiei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism implicat într-un accident rutier. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unui bărbat, de 40 de ani. Pasagerul din dreapta era evacuat din autoturism, bărbat de 29 de ani, a fost evaluat la locul evenimentului și transportat la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coliziunea, ciocnirea.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 53 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 27.08.2021, ora 12:21, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Carol, pentru a salva o pisică blocată pe acoperișul clădirii Camerei de Comerț Iași.
 • În data de 27.08.2021, ora 15:44, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Spital Pașcanu, pentru salvarea unei pisici urcate într-un arbore la o înălțime de aproximativ 30 de metri.
 • În data de 27.08.2021, ora 17:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în satul Goruni, comuna Tomești, județul Iași, pentru salvarea unui cal căzut într-un canal.
 • În data de 27.08.2021, ora 17:40, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Răducăneni, comuna Răducăneni, județul Iași, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.
 • În data de 29.08.2021, ora 03:36, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”, din municipiul Iași, pentru transportul unei persoane de sex feminin, supraponderală, la solicitarea personalului medical, către Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași și retur.
 • În data de 29.08.2021, ora 12:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la o conductă de gaz fisurată.
 • În data de 29.08.2021ora 18:30Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe Șoseaua Păcurari, din municipiul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier fără victime.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 27.08.2021, ora 15:07, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Vânători, comuna Popricani, județul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat trei victime, din care una încarcerată, inconștientă. După realizarea manevrelor de descarcerare și acordarea primului ajutor medical, două victime au fost transportate la spital, iar cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital.
 • În data de 28.08.2021ora 14:28Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit pe DN 28 A, în comuna Costești, localitatea Costești, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între o motocicletă și un autoturism, în urma căruia au rezultat două victime, din care una a decedat (bărbat, de 29 de ani). Cea de-a doua victimă (bărbat, de 28 de ani) a fost asistată medical de EPA Târgu Frumos, însă a refuzat transportul la spital.
 • În data de 29.08.2021ora 09:27Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Țigănași, pe DJ282C, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în urma căruia au rezultat patru victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical două victime au fost transportate către unități spitalicești, iar celelalte două victime au refuzat transportul la spital.
 • În data de 29.08.2021ora 15:02Secția de Pompieri Pașcani a acționat în localitatea Miroslovești, pe Drumul European E85, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului rutier o persoană a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de către un echipaj SMURD, însă a refuzat transportul la spital.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 95 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut