INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 10.09.2021, ora 19:11, echipaje din cadrul unității au intervenit în municipiul Iași, strada Anton Crihan, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul tip șarpantă al unui bloc de locuințe. Au ars aproximativ 150 de metri pătrați din acoperișul tip șarpantă cu astereala din lemn și învelitoarea din plăci de azbociment, aproximativ 100 de metri pătrați de hidroizolație din bitum și diverse materiale combustibile depozitate în podul blocului. S-au degradat un aparat de aer condiționat și diverse materiale combustibile (cherestea din lemn). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost tăierea, lipirea fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.
 • În data de 11.09.2021, ora 02:22, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Cioca-Boca, comuna Șcheia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele combustibile din componența autoturismului în proporție de 90%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 11.09.2021, ora 14:34, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Caraiman, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars articole de mobilier, aproximativ 150 de kilograme de diverse materiale textile, o ladă frigorifică, elemente de tâmplărie și s-au degradat zugrăveala pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, elemente de mobilier și tâmplărie PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 11.09.2021, ora 17:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Heci, oraș Podu Iloaiei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 6 tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 42 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 10.09.2021, ora 15:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Petru Caraman, pentru salvarea unei pisici dintr-un copac.
 • În data de 10.09.2021, un echipaj de intervenție din cadrul ISUJ Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării “Festivalului George Enescu” în municipiul Iași – Casa de Cultură a Studenților.
 • În data de 11.09.2021, un echipaj de intervenție din cadrul ISUJ Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării ”Marșul familiei” în municipiul Iași – Piața Unirii – Cinema Victoria.
 • În data de 11.09.2021, ora 13:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Carpați, pentru deblocarea ușii unui apartament.
 • În data de 12.09.2021, ora 13:26, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au acționat pe DJ 248, în dreptul localității Curături, com. Ciurea, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între două autoturisme, din care au rezultat 4 victime. Toate cele 4 victime au fost transportate la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași.
 • În data de 12.09.2021, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării ”Meciului de fotbal dintre echipele de fotbal Poli Iași – Gloria Buzău” în municipiul Iași – Stadionul Emil Alexandrescu.
 • În data de 12.09.2021, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului ”Magia serii în sunet și lumină” în municipiul Iași – Teatru Național Iași.
 • În data de 12.09.2021, ora 20:15, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 81 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

#isuiasi #igsu #interventii #smurd #incendii

You may also like...

Sari la conținut