INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 17.09.2021, ora 23:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Codrescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare al deșeurilor menajere. Au ars aproximativ 2 kg de deșeuri diverse. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

            Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 17.09.2021, ora 11:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în localitatea Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate o grenadă ofensivă, 10 cartușe calibru 7,92 milimetri, 27 tuburi de cartuș, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 •  În data de 17.09.2021, ora 11:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 18.09.2021, ora 12:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Țipilești, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri, o bombă de aruncător, de calibru 82 de milimetri, o bombă de aruncător de calibru 60 de milimetri, grenadă defensivă, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 19.09.2021, ora 13:27, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 900 de metri pătrați de teren în satul Breazu – pădurea Mârzești, comuna Rediu, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 10.000 de cartușe calibru 7,92 de milimetri, o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, 3 bombe de aruncător de calibru 60 de milimetri, două proiectile perforante de calibru 47 de milimetri, un proiectil perforant calibru 20 de milimetri, o grenadă defensivă, 40 încărcătoare M.P. cu 32 de cartușe având calibrul de 9 milimetri, 12 focoase U2, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 56 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 19.09.2021, ora 21:53, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 140, pentru descarcerarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 27 de ani, victimă în urma unui accident rutier. Aceasta a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în intervalul 17-19.09.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat misiunea de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • În intervalul 17-19.09.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului de intervenție.
 • În perioada 17-19.09.2021, echipajele A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de transport pacienți suspecți/confirmați COVID-19.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 7 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • În data de 18.09.2021, ora 12:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Codrescu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara, în vârstă de 90 de ani a fost găsită conștientă, fiind preluată de o ambulanță SMURD și transportată la spital.
 • În data de 18.09.2021, ora 12:06, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Orientului, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietarul, în vârstă de 66 de ani a fost găsit conștient, fiind preluat de o ambulanță SMURD și transportat la spital.
 • În data de 19.09.2021, ora 11:38, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Buridava, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara, în vârstă de 81 de ani a fost găsită conștientă, fiind preluată de o ambulanță SMURD și transportată la spital.
 • În data de 19.09.2021, echipaje din cadrul Detașamentului 1 și 2 de Pompieri Iași au executat o misiunea de informare preventivă în proximitatea străzii Lăpușneanu din municipiul Iași, în cadrul desfășurării Festivalului Străzii Lăpușneanu.
 • În data de 20.09.2021, ora 02:26, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Titu Maiorescu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara, în vârstă de 84 de ani a fost găsită conștientă, fiind preluată de o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 81 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut