INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 15.10.2021, ora 09:22, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Voinești, comuna Voinești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 40 de metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereala din lemn, diverse piese de mobilier și aparate electrocasnice aflate în locuință, aproximativ 200 kg de diverse materiale textile și documente diverse. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 15.10.2021, ora 19:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars materialele combustibile aflate în compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 16.10.2021, ora 18:00 Secția de Pompieri Pașcani a acționat în satul Stolniceni-Prăjescu, comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de fum. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.
 • În data de 17.10.2021, ora 18:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Ciurbești, com. Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars 4 metri liniari grindă de lemn, aproximativ 4 metri pătrați de scândură. În urma incendiului a fost degradată instalația electrică, coșul de fum, soba și aproximativ 3 metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 107 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 6 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 9 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 13 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În perioada 15-18.10.2021, în intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 72 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • În perioada analizată pompierii militari au intervenit la 6 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces.
 • În perioada analizată pompierii militari au intervenit la 3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • În data de 15.10.2021, ora 13:40, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a verificat asigurarea posibilități de acces și intervenție în cazul producerii unor situații de urgență,  în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași.
 • În data de 17.10.2021, ora 18:37, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Voinicilor, pentru salvarea unei pisici din copac.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 15.10.2021, ora 09:20, două echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență și asigurarea măsurilor specifice în urma producerii unui eveniment rutier între două autoturisme produs pe raza orașului Târgu Frumos, soldat cu două victime. O victimă a refuzat evaluarea medicală, cealaltă victimă a fost evaluată medical, dar a refuzat transportul la spital.
 • În data de 16.10.2021, ora 07:46, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, județul Iași, pentru acordarea asistenței medicale de urgență și asigurarea măsurilor specifice în urma producerii unui eveniment rutier între două autovehicule, în care au fost implicate două victime încarcerate, conștiente. Victimele au fost extrase și predate echipajelor medicale, au fost evaluate medical și transportate la spital.
 • În data de 16.10.2021, ora 12:01, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, pentru acordarea asistenței medicale și asigurarea măsurilor specifice în urma producerii unui eveniment rutier între două autoturisme, unde au fost implicate trei persoane, în urma evaluării medicale au refuzat transportul la spital.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 95 decazuri medicale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 15.10.2021, ora 08:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 300 de metri pătrați de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate: 97 de cartușe, 20 tuburi de cartuș și 4 gloanțe calibru 7,92 milimetri, 4 focoase și 5 stabilizatoare bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut