INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 02.07.2021, ora 14:54, două echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din cadrul unei clădiri de locuit colective. În urma incendiului au fost deteriorate aproximativ 20 metri pătrați de zugrăveală, un mijloc de gătit și alte materiale combustibile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.
 • În data de 02.07.2021, ora 15:48, două echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Profesor I. Simionescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct electric de transformare. În urma incendiului a fost deteriorată izolația din mase plastice a unui cablu electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 02.07.2021, ora 21:06, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Decebal, pentru stingerea unui incendiu produs la corpul de iluminat al unui stâlp stradal. În urma incendiului a fost deteriorat prin ardere corpul de iluminat și cablul de alimentare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 02.07.2021, ora 22:36, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Moara de Vânt, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în trafic. În urma incendiului au ars materiale combustibile din compartimentul motor, iar autoturismul a fost avariat în proporție de 70 la sută. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 03.07.2021, ora 03:22, trei echipaje de intervenție  din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Coropceni, comuna Ciortești județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului a ars astereala din lemn a acoperișului, iar învelitoarea din tablă a fost deteriorată pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

 Inundații

 • În data de 02.07.2020, ora 17:04, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în suburbia Sodomeni a municipiului Pașcani, pentru evacuarea apei adunată într-o anexă gospodărească și curtea unei gospodării.

În data de 02.07.2020, ora 19:13, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a executat misiunea de evacuare a apei adunată în curțile a 4 gospodării din localitatea Mogoșești-Siret, comuna Mogoșești-Siret, județul Iași.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 61 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 02.07.2020, ora 17:28, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD  din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Mușatini, pentru realizarea accesului într-o locuință și acordarea asistenței medicale de urgență unei persoane, în vârstă de 92 ani, cu traumatisme în urma căderii de la propriu nivel pe pardoseală. Persoana a fost preluată și transportată la o unitate spitalicească.
 • În data de 03.07.2021, ora 09:00, un echipaj de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a executat misiunea de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic, pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 04.07.2021, ora 10:55, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a verificat asigurarea posibilități de acces și intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență, a unei construcții din localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași.
 • În data de 04.07.2021, ora 14:22, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Carol, pentru salvarea unei pisici rămasă blocată într-un copac. După finalizarea operațiunilor de salvare, felina a fost repusă în libertate.
 • În data de 04.07.2020, ora 16:51, un echipaj de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău, împreună cu o echipă de căutare salvare din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit pentru căutarea și acordarea asistenței medicale de urgență unei persoane care a suferit un politraumatism cu suspiciune de fractură de coloană vertebrală prin cădere, în urma unui accident cu motocicleta, într-o zonă împădurită a comunei Scobinți, județul Iași. Victima, în vârstă de 42 ani, a fost evaluată medical la locul producerii accidentului și ulterior a fost transportată la spital.
 •  În data de 04.07.2021, ora 19:35, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit, în sprijinul Direcției de Servicii Publice Municipale Iași, pentru fasonarea unui arbore și degajarea crengilor căzute pe un stâlp de iluminat public din municipiul Iași, Baza de Agrement Ciric.
 • În data de 05.07.2021, ora 03:12, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Victor Babeș, pentru asigurarea măsurilor specifice, în urma unei avarii produse la un stâlp aferent rețelei de iluminat public.
 • În data de 05.07.2021, ora 05:05, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Aurora, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport pacient imobilizat.

 Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 04.07.2021, ora 19:35, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, două Echipaj de Prim Ajutor SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple  din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit la un accident rutier produs pe strada Pinului din localitatea Ciurea, comuna Ciurea, județul Iași, între două autoturisme, soldat cu 8 victime. În urma evaluării medicale și acordarea asistenței medicale de urgență, dintre cele 8 victime, 2 persoane au refuzat transportul la o unitate spitalicească iar celelalte victime au fost transportate la Unitățile de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sfânta Maria” Iași și Spitalul Clinic de Urgență ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, conștienți și cu funcțiile vitale prezente, având diverse traumatisme provocate prin accident rutier.
 • În data de 05.07.2021, ora 03:10, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Pașcani, împreună cu două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași,au intervenit în sprijinul echipajelor I.S.U.J. Neamț, la un accident rutier produs pe drumul E85, în apropierea localității Iugani, între un autoturism și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță al Județului Neamț, care se afla în misiune.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 94 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut