INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 16.07.2021, ora 09:14Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars astereala acoperișului din scândură și căpriori pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, geamuri și uși, obiecte de mobilier, produse electronice, aproximativ 50 kg articole de îmbrăcăminte, aproximativ 200 kg de hârtie și actele proprietarului. S-au degradat învelitoarea din tablă și țiglă pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, diverse produse casnice. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost scăpările de gaze combustibile.
 • În data de 17.07.2021, ora 10:26Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Hlincea, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 15 metri cubi de deșeuri vegetale pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 17.07.2021, ora 15:38Secția de Pompieri Tîrgu Frumos a intervenit în localitatea Strunga, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 500 Kg de resturi vegetale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 17.07.2021, ora 16:44Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Hălăucești, comuna Hălăucești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 de metri pătrați și aproximativ o tonă deșeuri de lucernă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 18.07.2021, ora 20:00Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în satul Volintirești, comuna Al. I. Cuza, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 30 de tone de furaje și s-au degradat alte 5 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 18.07.2021, ora 21:28Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Prof. I. Simionescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars aproximativ 3 Kg de alimente și s-a degradat ușa de la intrare, finisajele interioare ale locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și mobila din bucătărie. Proprietarul în vârstă de 66 de ani a fost evacuat de forțele de intervenție din locuință, ulterior a fost preluat conștient și transportat de o ambulanță SMURD la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 17.07.2021, ora 11:02, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 20 de metri pătrați de teren în localitatea, comuna Costești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un stabilizator bombă aruncător de calibru 120 de milimetricare a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 17.07.2021, ora 11:59, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în satul Avântu, comuna Românești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetricare a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 17.07.2021, ora 13:39, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 5 metri pătrați de teren în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 120 de milimetricare a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

 • În data de 16.07.2021, ora 08:28, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au executat misiunea de extragere a unei victime care fusese strivită între două autocamioane, ulterior fiind predată echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 17.07.2021, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publică Iași la două activități de vaccinare a pupulației contra virusului SARS-CoV-2.
 • În data de 17.07.2021, ora 08:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Dr. Vicol, jud. Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost găsită decedată.
 • În data de 17.07.2021, ora 19:56, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Volintirești, comuna A.I. Cuza, județul Iași, pentru salvarea unei pisici dintr-o fântână. 
 • Echipaje din cadrul inspectoratului au intervenit la patru misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale în municipiul Iași și orașul Hârlău.
 • În data de 18.07.2021, ora 07:07, Detașamentul 2 de Pompieri Iași  a acționat în municipiul Iași, în zona Cartier Mircea, pentru degajarea unei bovine rămase blocată pe malul râului Bahlui. 
 • În data de 18.07.2021ora 13:13Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Tabacului, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara în vârstă de aproximativ 77 de ani a fost găsită căzută în dormitor, a fost asistată medical și transportată de o ambulanță SMURD la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași.
 • În data de 18.07.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 18.07.2021, ora 21:16, echipaje din cadrul unității au intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, pentru asigurarea măsurilor specifice la o persoana de sex F, în vârstă de 32 de ani urcată pe un stâlp metalic. După aproximativ 80 de minute persoana a coborât și a fost preluată de un echipaj din cadrul IPJ Iași.
 • În data de 18.07.2021, ora 23:49, Detașamentului 2 de Pompieri Iași au acționat în municipiul Iași, strada M. Sturdza, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în interior, proprietarul în vârstă de 56 de ani a fost găsit decedat.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 125 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut