INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 30.07.2021, ora 14:59Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai, pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 30.07.2021, ora 21:49Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada 1 Mai, pentrustingerea unui incendiu produs la o societate comercială. Au ars aproximativ 200 kg de articole de papetărie și s-au degradat aproximativ 300 kg de articole de papetărie, tencuială și zugrăveli pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost mijloacele de iluminat electrice lăsate sub tensiune.
 • În data de 31.07.2021, ora 21:01Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sergent Grigore Ioan, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct termic. Au ars conductorii electrici din cadrul punctului termic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 31.07.2021, ora 22:35Punctul de lucru Hârlău a intervenit în orașul Hârlău, Cimitirul Eternitatea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un copac. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 01.08.2021, ora 01:31Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case. A ars acoperișul tip șarpantă pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 01.08.2021, ora 04:28Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în satul Dancu, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, care a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • În data de 01.08.2021, ora 18:43Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Dimineții, pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj. A ars un frigider, aproximativ de 50 kg de deșeuri textile și aproximativ 50 de kg de deșeuri din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • În data de 01.08.2021, ora 20:12Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Străpungere Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars o mașină de spălat, aproximativ 2 kg de materiale plastice și s-a degradat zugrăveala apartamentului pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Echipajele de intervenție au evacuat două persoane din locuință care au fost asistate medical de ambulanța SMURD, însă au refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la sistemul de gătit amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 30.07.2021, ora 11:14, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren, în satul Medeleni, comuna Golăiești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivăcare a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 30.07.2021, ora 11:41, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în localitatea Românești, comuna Românești, județul Iași. În urma intervenției au fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetricare a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 31.07.2021, ora 14:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în satul Moara Ciornei, comuna Țibana, județul Iași. În urma intervenției au fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 44 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În perioada de referință echipaje din cadrul inspectoratului au intervenit la 6 acțiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • În data de 31.07.2021, ora 01:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Costache Negri, pentru deblocarea unei persoane blocate într-un lift.
 • În perioada de referință, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publică Iași la patruacțiuni de vaccinare a pupulației contra virusului SARS-CoV-2.
 • În data de 31.07.2021ora 21:25, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Aleea Decebal, pentru deblocarea unei persoane blocate în apartament.
 • În perioada de referință, echipaje din cadrul inspectoratului au acționat în municipiul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la două tentative ale persoanelor care pot genera diferite situații de urgență.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 93 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut