INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 14.08.2020, ora 00:23, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Forăști, comuna Gropnița, jud. Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de tone de furaje și un gard din lemn pe o lungime de aproximativ 8 metri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea unor persoane iresponsabile.
 • În data de 14.08.2020, ora 05:36, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 250 de metri pătrați de materiale din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
 • În data de 14.08.2020, ora 17:51, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în satul Sirețel, comuna Sirețel, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars construcția din lemn pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați și 100 kg de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 15.08.2021, ora 15:42, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Eternitate, la Cimitirul Eternitatea, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață aproximativă de 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 16.08.2021, ora 17:53, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Văleni, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 39 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 13.08.2021, ora 08:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Vânători, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 26 de cartușe de calibru 7,92 de milimetri, 2 bucăți glonț cartuș calibru 7,92 milimetri, 1 cutie de muniție calibru 7,92 milimetri, 1 focos KTM, 2 motoare de rachetă Katyușa și numeroase schije, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 13.08.2021, începând cu ora 15:00, un echipaje de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat misiunea de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare organizat în parcarea Centrului Comercial ,,Kaufland – Podu de Piatră”  și parcarea Iulius Mall din municipiul Iași.
 • În data de 14.08.2021, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transportul a două persoane supraponderale.
 • În data de 14.08.2021, ora 13:20, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în satul Moreni, comuna Prisăcani, județul Iași, pentru extragerea unei persoane de sub o căruță încărcată cu cereale. La locul intervenției se aflau două victime de sex masculin, cu vârsta de 55 de ani și 85 de ani, după evaluarea medicală la locul evenimentului au fost transportate la spital.
 • În data de 14.08.2021, ora 17:52, Secția de Pompieri Pașcani a acționat la un accident rutier (autoturism răsturnat în afara părții carosabile) produs pe DJ 208G între localitățile Blăgești și Gura Bâdiliței, județul Iași. Au rezultat patru victime conștiente, neîncarcerate, după evaluarea medicală la locul intervenției au fost transportate la spital.
 • În data de 15.08.2021, ora 00:37, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier (autoturism intrat într-un copac) produs pe DJ 249 între localitățile Trifești și Hermeziu, județul Iași. A rezultat o victimă conștientă, după evaluarea medicală la locul intervenției a fost transportată la spital.
 • În data de 15.08.2021, ora 01:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vitejilor, pentru deblocarea ușii unui lift în care erau blocate cinci persoane.
 • În data de 16.08.2021, ora 05:05, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unui accident rutier produs între un autotren și un autoturism. A rezultat o singură victimă, preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 90 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut