INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 21.08.2021, ora 14:23, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars anexa din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, diverse articole combustibile solide. S-au degradat diverse bunuri. Proprietarul, în vârstă de 64 de ani a suferit arsuri de gr. I pe membrele superioare, a fost asistat de echipajul EPA, dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost mijlocul de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.
 • În data de 21.08.2021, ora 17:49, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Holboca, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj. În urma incendiului au ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, lambriul din PVC al planșeului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat o  soba din teracotă, 2 uși din PVC și tencuiala pereților interiori. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 21.08.2021, ora 18:02, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Răducăneni, comuna Răducăneni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, magazia din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați, instalația electrică și aproximativ 30 de kg de materiale textile. S-au degradat aproximativ 20 de metri pătrați de tavan, un TV și aproximativ 50 de metri pătrați din tencuiala pereților. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 33 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 20.08.2021, ora 10:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 9 cartușe de calibru 7,92 mm, 1 stabilizator bombă de aruncător calibru 82 mm, 1 parte componentă a unui proiectil exploziv trasor, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În perioada de referință, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul DSP Iași la acțiunea de vaccinare a pupulației contra virusului SARS-CoV-2.
 • În perioada de referință, echipaje din cadrul unității au acționat în municipiul Iași pentru salvarea animalelor, degajarea unei pisici blocate pe clădire și degajarea unui câine căzut într-un canal.
 • În perioada analizată echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la două deblocări de uși.
 • În data de 21.08.2021, ora 04:00, Secția de Pompieri Pașcani  a intervenit în localitatea Conțești, comuna Valea Seacă, județul Iași, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. La sosirea echipajelor la locul intervenției nu au fost găsite victime. Autoturismul răsturnat a fost scos de pe carosabil, au fost decuplate bornele de la acumulatori si au fost asigurate măsuri pentru prevenirea producerii situațiilor de urgență.
 • În data de 21.08.2021, ora 08:06,Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, pentru salvarea unei persoane aflate pe Pasajul Nicolina. Persoana a fost preluată de echipajul IPJ Iași și un echipaj SMURD, ulterior fiind transportată la Institutul de Psihiatrie Socola – Iași.
 • În data de 21.08.2021, ora 09:29, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Deleni, comuna Deleni, județul Iași, pentru degajarea unui arbore ce se afla în pericol de prăbușire peste o clădire civilă.
 • În data 21.08.2021, ora 14:00, echipajele de motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 și 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență pe timpul evenimentului “Inimioare în moto“ și Concursul “Desene pe asfalt” desfășurat în municipiul Iași.
 • În data de 21.08.2021, ora 14:00, Detașamentul 1 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre CSM Iași și ”U” Cluj pe Stadionul Municipal Emil Alexandrescu Iași.
 • În data de 22.08.2021, ora 11:19, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Rampei, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma scăpărilor de gaze la o Stație GPL. Un bărbat, de 45 de ani, a fost asistat medical și transportat la spital cu degerături la mâini.
 • În data de 23.08.2021, ora 06:23, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Lungani, comuna Lungani, județul Iași, pentru salvarea unei persoane căzute în fântână. Un bărbat, , în vârstă de 53 de ani a fost scos din fântână conștient și predată echipajului SAJ aflat la locul intervenției. Persoana a refuzat transportul la spital.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 93 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut