INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEȘENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 01.03.2021, ora 12:30două echipaje de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de intervenție la înălțime și un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Străpungere Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-o clădire de locuit colectivă. În urma incendiului au ars aproximativ 50 kilograme de articole textile, un articol de mobilier, 2 genți de voiaj și s-au deteriorat tâmplăria din lemn a unei uși și a unei ferestre, un aparat de aer condiționat și tencuiala apartamentului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații închise.
 • În data de 01.03.2021, ora 13:24două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars acoperișul din plăci de azbociment pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, 4 covoare, 3 recipiente din plastic și unul din lemn, aproximativ 100 kilograme lemne de foc și s-au deteriorat un aparat frigorific și o bicicletă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • În data de 01.03.2021, ora 13:24două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Balciu, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars două grinzi și funinginea depusă pe pereții coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 02.03.2021, ora 00:32Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Ungheni, localitatea Bosia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars pereții din lemn tencuiți cu argilă pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați și s-au degradat soba cu acumulare de căldură și instalația electrică a casei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzit.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 01.03.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 31 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 01.03.2021echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 01.03.2021, ora 13:45un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 01.03.2021, ora 15:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce, pe timpul desfășurării partidei de fotbal C.S.M. Politehnica Iași – F.C. Voluntari, în cadrul Stadionului ,,Emil Alexandrescu” din municipiul Iași. 
 • În data de 01.03.2021, ora 16:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice, în urma producerii unui accident rutier, soldat fără victime, produs pe raza municipiul Iași, șoseaua Bucium.
 • În data de 01.03.2021, ora 19:48, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Ciurea, Halta Piciorul Lupului, județul Iași, la un accident feroviar, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă. După preluarea pacientului, acesta a fost asistat medical de către un echipaj de terapie intensivă mobilă S.M.U.R.D și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe „Sf. Spiridon” Iaşi.
 • În data de 01.03.2021, ora 20:49, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în imobil, proprietarul a fost găsit conștient, căzut pe podea şi a fost preluat de către echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D și transportat la spital.
 • În data de 02.03.2021, ora 01:59, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, pentru salvarea unei persoane urcată pe un stâlp metalic, care amenința că se sinucide. După aproximativ 25 de minute, persoana a fost coborâtă la nivelul solului, cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvări de la înălțime.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor mondiale

 • În data de 01.03.2021, ora 09:50echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Proselnici, comuna Miroslava, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătraţi de teren viran. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 01.03.2021, ora 11:40echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cucuteni, comuna Cucuteni, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătraţi de teren viran. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 22 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut