INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Incendiu 03.03.2021 - Răducăneni
Incendiu 03.03.2021 - Răducăneni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 03.03.2021, ora 05:50echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Răducăneni, comuna Răducăneni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală soldat cu decesul proprietarului, bărbat în vârstă de 57 ani. În urma incendiului au ars diverse obiecte de mobilier, material textil aproximativ 500 kg, geamuri şi uşi din lemn. S-au degradat instalația electrică, acoperișul tip șarpantă cu învelitoarea din tablă lemn pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 03.03.2021, ora 11:50, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada  Vasile Lupu, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars o cantitate de aproximativ  50 kg de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
 • În data de 03.03.2021, ora 16:14, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu, comuna Rediu, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri. În urma incendiului au ars 3 tomberoane din plastic și 100 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • În data de 03.03.2021, ora 19:12, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Voinești, comuna Voinești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars materialele combustibile aflate în dormitor și s-au degradat aproximativ 50 metri pătraţi de tencuială, o fereastră din lemn, un televizor, o ușă lemn, un contor și tabloul electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemele de încălzire amplasate necorespunzător în apropierea materialelor combustibile.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 03.03.2021, ora 09:45, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Hârlău, judeţul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de pe un teren viran. În urma intervenției au fost identificate 2 grenade defensive, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 03.03.2021, ora 14:43, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Sârca, comuna Bălțați, judeţul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de pe un teren viran. În urma intervenției au fost identificate 2 bombe aruncător calibru 60 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 03.03.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 32 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 03.03.2021, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data 03.03.2021, echipajele ATPVM din cadrul inspectoratului au desfășurat 4 misiuni de transportpersoane confirmate COVID-19.
 • În data 03.03.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 03.03.2021, ora 09:34, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sălciilor, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 03.03.2021, ora 14:06, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 03.03.2021, ora 14:06, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 03.03.2021, ora 05:09, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 03.03.2021, ora 06:07, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale.
 • În data de 03.03.2021, ora 17:58, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Regele Ferdinand, la un accident rutier produs între două autoturisme, soldat cu o victimă încarcerată. Victima a fost extrasă și predată echipajului medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi sosit la locul intervenţiei.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut