INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 29.03.2021, ora 18:10, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Gănești, comuna Ion Neculce, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului a ars funinginea depusă pe coșul de fum și s-a deteriorat mijlocul de încălzire. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 30.03.2021, ora 00:33, Detașamentul 2 Pompieri Iași a intervenit în localitatea Todirel, comuna Bârnova, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătrați, aproximativ 10 kilograme de materiale textile și aproximativ 200 kilograme de cereale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 29.03.2021, începând cu ora 09:00, un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat asistența medicală de urgență, pe timpul desfășurării ședințelor de tragere organizate în cadrul poligonului ”Șorogari” din municipiul Iași.
 • În data de 29.03.2021, ora 10:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren, la un obiectiv din localitatea Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
 • În data de 29.03.2021, ora 10:15, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în suburbia Sodomeni a municipiului Pașcani, pentru decolmatarea unei fântâni aflate pe domeniul public.
 • În data de 29.03.2021, ora 11:38, un echipaj cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe individuale. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de 91 de ani, a fost găsită în sincopă cu stări de confuzie, fiind asistată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la o unitate spitalicească.
 • În data de 29.03.2021, începând cu ora 15:00, un echipaj din cadrul  Detașamentului 1 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de preluare și transport a două cadre medicale detașate la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, din localitatea Ciolpani, județul Ilfov.
 • În data de 29.03.2021, începând cu ora 17:00, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest în zona parcării Instituției Prefectului județului Iași.
 • În data de 29.03.2021, ora 17:49, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sucidava, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală. 
 • În data de 29.03.2021, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-CoV-2.
 • În data de 29.03.2021, ora 21:55, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Anastasie Panu, pentru asigurarea măsurilor specifice, la un accident rutier fără victime.
 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 29.03.2021echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 32 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, care au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 29.03.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași a desfășurat 2 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19 către unități spitalicești.
 • În data de 29.03.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare ale autospecialelor și echipamentelor specifice. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 27 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut