INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În perioada 03.12.2020 ora 08:0004.12.2020 ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 03.12.2020, ora 09:30, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit pentru transportul unei persoane supraponderală, din cadrul unei clinici a Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, la domiciliul acesteia din municipiul Iași.
 • În data de 03.12.2020, ora 09:58, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Moldovei, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După intrarea în apartament, proprietara, în vârstă de 72 de ani, a fost găsită în stare conștientă. S-a procedat la acordarea primului ajutor calificat, aceasta, fiind ulterior transporată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Pașcani.
 • În data de 03.12.2020, ora 10:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După intrarea în apartament, proprietara, în vârstă de 72 de ani, a fost găsită în stare conștientă. S-a procedat la acordarea primului ajutor calificat, aceasta, refuzând ulterior transportul la spital.
 • În data de 03.12.2020, ora 11:00, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au participat la o misiune de căutare-salvare a unei persoane, în vârstă de 49 de ani, dispărută într-o zonă de desiș și pădure cu teren accidentat din extravilanul localităţii Berezlogi, comuna Sirețel, judeţul Iași. După aproximativ 3 ore de căutări, persoana a fost găsită decedată în locația indicată.
 • În data de 03.12.2020, ora 13:10, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit pentru transportul unei persoane supraponderală din cadrul unei clinici a Spitalului Clinic de Urgență ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” Iași.
 • În data de 03.12.2020, ora 14:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, pentru deblocarea unei persoane din liftul unei clădiri de locuit colective.
 • În data de 03.12.2020, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, misiuni de deplasare la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-Cov-2 pentru prelevarea de probe biologice.
 • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-COV-2, în perioada de referință, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 25 de misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași ce au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
 • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare ale autospecialelor şi echipamentelor specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 03.12.2020, ora 08:36, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 20 metri pătraţi de teren viran din localitatea Cârlig, comuna Popricani, judeţul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 120 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility