INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor• În data de 21.04.2021, ora 09:51, echipaje din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere dintr-un canal tehnologic. În urma incendiului au ars aproximativ 150 kilograme dedeșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fostfumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.• În data de 22.04.2021, ora 01:08, echipaje din cadrulDetașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitateaGoruni, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă. În urma incendiului au ars anexa din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați, aproximativ 55 kilograme de ceară de albine, diverse scule, 6 uși, 4 ferestre, 2 meseși un metru cub deșeuri lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sisteme de încălzire.

Alte intervenţii/misiuni• În data de 21.04.2021, ora 16:58, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, în municipiul Iași, pentru transport persoană supraponderală.• Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 14 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație. • Două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.• Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare ale autospecialelor șiechipamentelor specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare• În data de 21.04.2021, ora 11:15, echipa pirotehnică din cadrulDetașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat în localitatea Holboca, comuna Holboca, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 75 milimetricare a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat• Echipajele SMURD au intervenit la 18 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut