INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI IN ULTIMELE 24 DE ORE

Asanare de muniție, 231 de proiectile explozive calibrul 76 milimetri, localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași
Asanare de muniție, 231 de proiectile explozive calibrul 76 milimetri, localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 52 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  •   Echipaje din cadrul inspectoratului au executat, în județul Iași, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 4 misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare, la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile. 
  •   În data de 24.05.2021, ora 11:48, un echipaj de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a intervenit în orașul Hârlău, strada Ștefan cel Mare și Sfânt, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală. 
  •   În data de 24.05.2021, ora 16:22, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce în urma unor avarii, produse în urma unui eveniment rutier, la rețeaua publică de distribuție a gazelor naturale din localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași.
  • Echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 2 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19. 
  • Echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiuni de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice. 
  • În data de 25.05.2021, ora 01:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Conta, pentru transport persoană supraponderală. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • În data de 24.05.2020, începând cu ora 13:27, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 231 de proiectile explozive calibrul 76 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanarea va continua și în zilele următoare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 40 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut