INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI IN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 27.05.2020, ora 22:52, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu, la un apartament inundat cu fum, rezultat în urma arderii grasimilor de pe pereții interiori ai unui aragaz. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic. 
  • În data de 28.05.2020, ora 02:57, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au fost anunțate verbal de către un cetățean despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din orașul Târgu Frumos, strada Tudor Vladimirescu. La sosirea echipajelor la locul intervenției, s-a constatat faptul că, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați, la materialele combustibile din două camere. Au fost direcționate la locul evenimentului si două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași. În interiorul imobilului se aflau două persoane, în vârstă de 85 de ani și respectiv de 64 de ani. După extragerea acestora din imobil, s-a constatat faptul că, una dintre victime prezenta arsuri de gradul II, iar cea de-a doua victima prezenta semne de intoxicare cu fum. Ambele victime au fost resuscitate de către echipajele medicale de la locul intervenției, ulterior declarându-se decesul acestora. În urma incendiului au ars mobilierul din dormitor, diverse materiale textile și s-au degradat elementele de tamplărie, lambriul pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați și o centrală termică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 52 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  •  În data de 27.05.2021, ora 09:00, Secția de Pompieri Pașcani a efectuat un transport de probe COVID – 19, de la Spitalul Municipal Pașcani, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.  
  • În data de 27.05.2020, ora 12:43, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Strunga, DN 28 – E 583, pentru asigurarea măsurilor specifice, la un accident rutier cu victime.
  •   În data de 27.05.2020, ora 17:37, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Moțca, localitatea Boureni, DN 2 – E 85, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice, la un accident rutier cu victime.
  • În data de 27.05.2020, ora 22:52, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Cetățuia, pentru transport persoană supraponderală. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • În data de 27.05.2021, ora 07:15, Secția de Pompieri Pașcani, în cooperare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, a intervenit în comuna Moțca, localitatea Boureni, DN 2 – E 85, județul Iași, la un accident rutier în care o autoutilitară a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac, rezultând două victime încarcerate. După realizarea manevrelor de descarcerare, cele două victime au fost transportate la Spitalul Municipal Pașcani.
  • Echipajele SMURD au intervenit la 32 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut