INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI IN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 02.06.2021 începând cu ora 08:30, două echipaje din cadrul  Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iașiau executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași.  
  • În data de 02.06.2021, ora 13:49, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
  • În data de 02.06.2021, echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiune de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • În data de 02.06.2021, ora 19:44, trei echipaj de intervenție, dintre care unul de descarcerareun echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD și un echipaj de Prim Ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași,în colaborare cu un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit la un accident rutier produs pe DN 25, în dreptul localității Uricani, comuna Miroslava, județul Iași, între două autoturisme, soldat cu 4 victime, dintre care una rămasă încarcerată. După realizarea manevrelor de descarcerare, concomitent cu acordarea asistenței medicale de urgență, o victimă a refuzat transportul la o unitate spitalicească, iar celelalte 3 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași. 
  • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut