INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI IN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Incendii

  • Două echipaje de stingere din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Valea Seacă, comuna Valea Seacă, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs o locuință individuală. Au ars un element de mobilier, aproximativ 2 metri pătrați de izolație și s-au degradat 2 dulapuri din lemn și diverse articole de uz casnic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric. 

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 27 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Începând cu ora 08:30, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare, la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași. 
  • Începând cu ora 13:30, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos și un echipaj medical de prim ajutor din cadrul Punctului de Lucru Hârlău au executat, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași, o misiune de căutare-salvare a unui minor, în vârstă de 8 ani, rătăcit în pădurea din zona Pîrcovaci. Copilul a fost găsit în jurul orei 15.30, la o stână din proximitatea pădurii.
  • Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bistrița, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Începând cu ora 16:26, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 400 metri pătrați de teren viran din comuna Românești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetri., care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 31 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut