INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

  • În jurul orei 23:13, două echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Belcești au intervenit în localitatea Liteni, comuna Belcești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars tâmplăria din lemn, diverse piese de mobilier aferente unui dormitor și aproximativ 50 de kilograme de articole din materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 31 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de intervenție în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
  • Începând cu ora 08:30două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare, la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași.
  • În jurul orei 11:48, două echipaje de intervenție, dintre care unul de descarcerare, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Fagului, pentru asigurarea măsurilor specifice și degajarea unui stâlp de electricitate căzut peste un autoturism parcat.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • În jurul orei 18:59, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare, din cadrul Secției de Pompieri Pașcani, în colaborare cu două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit la un eveniment feroviar, produs la o trecere peste calea ferată situată în extravilanul localității Tudor Vladimirescu, comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, între un autoturism și un tren de pasageri, soldat cu o victimă încarcerată, în vârstă de 23 ani, care prezenta leziuni incompatibile cu viața.
  • Echipajele SMURD au intervenit la 36 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut