INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Foto: Talpău Mihai
Foto: Talpău Mihai

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Incendii

 • În data de 20.01.2021, ora 10:17Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Cozmești, comuna Stolniceni-Prăjescu, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 4 metri liniari de grindă din lemn și s-a deteriorat canalul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 20.01.2021, ora 15:29Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vișani, comuna Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism și o rulotă. În urma incendiului au fost deteriorate, în proporție de 50 la sută, atât autoturismul cât și rulota. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 21.01.2021, ora 03:07Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, localitatea Scobâlțeni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătraţi și s-a degradat învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 20.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
 • În data de 20.01.2021, un echipaj din cadrul inspectoratului a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 20.01.2021, ora 11:11, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit întins pe pardoseală, inconștient și fără funcții vitale prezente. După efectuarea manevrelor de resuscitare, echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă a declarat decesul.
 • În data de 20.01.2021, ora 14:48, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sarmisegetuza, în sprijinul unui echipaj de prim ajutor SMURD, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 20.01.2021, ora 18:59, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Anastasie Panu, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, în prezența familiei, proprietara a fost găsită în dormitor odihnindu-se, fiind ulterior evaluată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi. 
 • Începând cu data de 20.01.2021, containerul suport logistic al intervenției tip IV-iluminat din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, este dislocat și pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, pentru alimentarea consumatorilor de energie electrică din cadrul Unități de Primiri Urgențe, până la remedierea defecțiunilor tehnice ale grupului electrogen propriu. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 20.10.2021, ora 10:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 metri pătraţi de teren viran din localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iași. În urma intervenției au fost identificate o bombă aruncător calibrul 82 milimetri și o grenadă defensivă, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 18 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut