INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Foto: Talpău Mihai - ISU Iași
Foto: Talpău Mihai - ISU Iași

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Incendii

  • În data de 21.01.2021, ora 12:21două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Mogoșești Siret, comuna Mogoșești Siret, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars un pat, aproximativ 100 kilograme de materiale textile, 30 metri pătraţi de tavan din lemn și s-au degradat sistemul de încălzire compus din sobă cu acumulare de căldură și coșul de fum din zidărie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.
  • În data de 22.01.2021, ora 00:26un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Boureni, comuna Moțca, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism parcat. În urma incendiului au ars elementele combustibile din mase plastice și textile din compartimentul motor și habitaclu, documentele autoturismului precum și plăcuțele de înmatriculare. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 21.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 39 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
  • În data de 21.01.2021, un echipaj din cadrul inspectoratului a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 21.01.2021, ora 12:52, două echipaje de descarcerare, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de Prim Ajutor din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, în colaborare cu două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 248, în dreptul localității Scânteia, judeţul Iași, între un autoturism și un autotren cu semiremorcă, soldat cu 6 victime, dintre care 3 persoane, care se aflau în autoturism, prezentau leziuni incompatibile cu viața. Celelalte două persoane care se aflau în autoturism, împreună cu conducătorul auto al autotrenului, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, conștienți și cu funcțiile vitale prezente, având diverse traumatisme provocate în urma accidentului rutier. 
  • În data de 21.10.2020, ora 15:35, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturdza, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit decedat în dormitor.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 26 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut