INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

VACCINAREA
VACCINAREA

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 25.01.2021, ora 13:46două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului, acoperișul cu învelitoare din tablă pe astereală din lemn a ars pe o suprafață de aproximativ 8 metri pătraţi și s-au degradat aproximativ 10 metri pătraţi de tavan din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 25.01.2021, ora 22:24patru echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, șoseaua Națională, pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial cu destinația de supermarket. În urma incendiului au ars un aparat de sterilizare și aproximativ un metru pătrat de tavan decorativ din polistiren și s-au degradat aproximativ 2 metri pătraţi de perete placat cu faianță. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 25.01.2021, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 25.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 25 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 25.01.2021echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare a autospecialelor şi a echipamentelor specifice.
 • În data de 25.01.2021, ora 09:10, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic de la Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 25.01.2021, ora 11:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat omisiune de transport persoană supraponderală, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.
 • În data de 25.01.2021, ora 11:40, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au participat, împreună cu echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, la o misiune de căutare/salvare persoană dispărută, în vârstă de 19 ani, în extravilanul localităţii Buda din comuna Brăești, judeţul Iași. Persoana a fost găsită de către echipele de căutare, fiind evaluată medical și transportată ulterior la domiciliul acesteia. 
 • În data de 25.01.2021, ora 17:24, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Macazului, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de 80 de ani, a fost găsită căzută pe pardoseală, în stare conștientă, fiind preluată și evaluată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.
 • În data de 25.01.2021, ora 21:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Lalelelor, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, în vârstă de 63 de ani, a fost găsit în sincopă, fără pierderea stării de conștienţă, fiind preluat și evaluat medical de către un echipaj de prim ajutor, refuzând ulterior transportul la o unitate spitalicească.
 • În data de 25.01.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de transport a 4 pacienți confirmați cu COVID-19, de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut