INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 26.01.2021ora 08:45un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a acționat în strada Mitropolit Varlaam, din municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un container de alimentație publică, proprietatea unei societății comerciale. În urma incendiului au ars grăsimile depuse pe coșul de evacuare al fumului pe o suprafață de aproximativ 1 metru liniar și s-a degradat interiorul containerului pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 26.01.2021ora 11:13Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars astereala acoperișului din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, uși și ferestre, aproximativ 50 kg de materiale textile, obiecte de mobilier și actele de identitate ale persoanelor din proprietate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 26.01.2021, ora 14:42, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Bahluiu, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars aproximativ 20 kg de materiale textile și s-a degradat coșul de evacuare al fumului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.
 • În data de 26.01.2021, ora 21:29, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat pentru stingerea unui incendiuprodus la o casă, în satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași. În urma incendiului au ars aproximativ 50 kg de haine, uși și ferestre, obiecte de mobilier și diverse produse electrocasnice. S-au degradat astereala din lemn a terasei pe aproximativ 15 metri pătrați, produse electrocasnice, varul pereților pe aproximativ 160 de metri pătrați și obiectele sanitare aferente băii. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 26.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 26.01.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 26.01.2021, ora 17:28, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat omisiune de transport a unei persoane supraponderale de la domiciliu la un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 26.01.2021, ora 20:50, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Petre Țuțea, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietarul, în vârstă de 87 de ani, a fost găsit dormind.
 • În data de 26.01.2021, ora  11:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat omisiune de transport materiale Covid-19, de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași la Direcția de Sănătate Publică Iași.
 • În data de 26.01.2021echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 16 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut