INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În perioada 02.12.2020 ora 08:0003.12.2020 ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 02.12.2020, ora 14.24, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în orașul Târgu Frumos, pentru stingerea unui incendiu produs la resturi vegetale uscate. Au ars aproximativ 1000 de kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschis.
  • În data de 02.12.2020, ora 19.39, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Curături, comuna Ciurea, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars aproximativ 3 metri cubi de material lemnos şi 3 anvelope de mașină. S-au degradat 30 metri pătraţi de acoperiș tip șarpantă, Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit.
  • În data de 02.12.2020, ora 20.51, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Mădârjești, comuna Bălțați, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars aproximativ doi metri pătraţi de astereală din lemn şi s-a degradat coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 02.12.2020, ora 10:02, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament.  În urma deblocării a fost găsită o persoană, în vârstă de 92 de ani, decedată.
  • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-COV-2, în perioada de referință, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 26 de misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași și au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
  • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor inspectoratului.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 02.12.2020, ora 11.58, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare pirotehnică în comuna Aroneanu, localitatea Dorobanți, județul Iași. Pe timpul executării misiunii a fost descoperită o bombă aruncător calibrul 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de 400 metri pătraţi.
  • În data de 02.12.2020, ora 12.38, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare pirotehnică în comuna Balș, localitatea Balș, județul Iași. Pe timpul executării misiunii au fost descoperite 6 bombe aruncător calibrul 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de 600 metri pătraţi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 19 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut