INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 26.11.2020, ora 08:00–27.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 26.11.2020, ora 17:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mușatini, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. A ars un modul compus din 6 containere din plastic destinate colectării selective a deșeurilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 26.11.2020, ora 21:05, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, bulevardul Socola, pentru stingerea unui incendiu produs la un atelier de croitorie. Au ars 3 mașini de cusut, diverse articole de mobilier și s-au degradat pereții și tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 26.11.2020, ora 06:58, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în imobil, proprietara a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi și transportată la Institutul de Psihiatrie ,,Socola” Iași.
 • În data de 26.11.2020,ora 09:32, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos, a executat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic din cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 26.11.2020, ora 16:53, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit pe  DN 24, pe raza satului Poieni, comuna Schitu Duca, judeţul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. Victimele, una încarcerată, în vârstă de 42 ani, a fost preluată, după executarea manevrelor specifice de descarcerare având funcții vitale prezente, de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi iar cealaltă victimă, în vârstă de 26 ani, conștientă, a fost preluată de către un echipaj de prim ajutor. Ambele victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași.
 • În data de 26.11.2020,  un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, misiuni de deplasarea la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-Cov-2 pentru prelevarea de probe biologice.
 • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-COV-2, în perioada de referință, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 26 de misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași și au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
 • În data de 20.11.2020, personalul inspectoratului au executat 18 activități de recunoaștere în teren și informare preventivă la obiectivele din raionul de intervenție la care se vor organiza secții de votare.
 • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor inspectoratului.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 26.11.2020, ora 09:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași şi echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au executat în extravilanul localităţii Boureni, comuna Balș, judeţul Iași, operațiunile specifice lucrărilor de distrugere pentru 28 de elemente de muniție neexplodate. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 metri pătraţi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 30 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut