INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Foto: Talpău Mihai

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 04.12.2020, ora 07:49, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Văleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric de distribuție stradal. Au ars elementele din mase plastice ale acestuia. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost defecțiunile tehnice, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
  • În data de 04.12.2020, ora 21:38, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare deșeuri menajere. Au ars aproximativ 50 kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 04.01.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 37 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 04.01.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice a suspecților de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 04.01.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 11 misiuni de recunoaștere la obiectivele în care se organizează centre comunitare de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.
  • În data de 04.01.2021, ora 14:57, Detașamentul 2 de Pompieri Iașia executat o misiune pentru întreținerea cortului destinat efectuării triajului epidemiologic pus la dispoziția Centrului de Dializa ,,Fresenius NephroCare” Iași.
  • În data de 04.01.2021, echipajul A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat două misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
  • În data de 04.01.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat două misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor ISU Iași.
  • În data de 04.01.2021, ora 18:27, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, jud. Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietarul în vârstă de 74 ani a fost găsit decedat în dormitor.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut