INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Print Friendly, PDF & Email

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 11.01.2021, ora 06:34Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Scobâlțeni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ doi metri pătraţi de planșeu din lemn. S-au degradat aproximativ 10 metri pătraţi de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
  • În data de 11.01.2021, ora 08:31Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Dumești, localitatea Păușești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 20 metri pătraţi de acoperiș. S-au degradat aproximativ 10 metri pătraţi de tavan și aproximativ 20 metri pătraţi de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost mijloace de iluminat lăsate sub tensiune.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 11.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 33 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
  • În data 11.01.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 11.01.2021echipajul A.T.P.V.M. din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
  • În data de 11.01.2021echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 4 misiuni de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice.
  • În data de 11.01.2020, ora 16:15, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Valea Lupului, localitatea Valea Lupului, județul Iași, pentru efectuarea unei misiuni de transport persoană supraponderală, de la domiciliul acesteia la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.
  • În data de 11.01.2020, ora 23:48, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier în comuna Popricani, localitatea Vânători, județul Iași, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma accidentului au rezultat 7 victime, 3 dintre ele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe „Sf. Spiridon”. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 11.01.2020, ora 11:42, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, a intervenit pentru asanarea unui teren din localitatea Ruginoasa, comuna Ruginoasa, judeţul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 105 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut