INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Foto: Talpău Mihai

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 12.01.2021, ora 13:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Țigănași, localitatea Țigănași, judeţul Iași, la o locuință individuală, pentru stingerea unui incendiu produs la coşul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurățat de funingine.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 12.01.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
  • În data 12.01.2021, un echipaj dincadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 12.01.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice.
  • În data de 12.01.2021, ora 08:50, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, ce se pot produce pe timpul desfășurării mitingurilor organizate de Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și Sindicatul ,,SANITAS” Iași, în zona parcării Instituției Prefectului județului Iași.
  • În data de 12.01.2021, ora 14:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași, în colaborare cu un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureș, a executat omisiune de transport produse sanguine, de la Centrele Regionale de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca și Mureș către Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, produsele sanguine fiind necesare unui pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, care a suferit arsuri de gradul I, II și III, pe aproximativ 70 la sută din suprafața corporală.
  • În data de 12.01.2021, ora 15:53, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, ce se pot produce în urma unor avarii la rețeaua interioară de distribuție a gazelor naturale, dintr-o clădire de locuit colectivă, situată în municipiul Iași, bulevardul Alexandru cel Bun.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 24 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility