INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Incendii

  • În data de 14.01.2021, ora 18:00, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală.În urma incendiului a ars acoperișul cu astereală de lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
  • În data de 15.01.2021, ora 02:56Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în strada Barbu Lăutaru, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 100 de metri pătrați de acoperiș și astereală din lemn, două camere de locuit și 3 metri cubi de lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 14.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 23 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
  • În data de 14.01.2021echipajul ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat misiune de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
  • În data 14.01.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 14.01.2021, ora 10:28, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Judeţean Iaşi, pentru transport persoană supraponderală.
  • În data de 14.01.2021, ora 14:11, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în imobil, proprietara, în vârstă de 83 de ani, a fost evaluată medical și transportată la Spitalul „Sf. Spiridon”, de către echipajul de prim ajutor.
  • În data de 14.01.2021, ora 17:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cerna, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în imobil, proprietarul, în vârstă de 71de ani, a fost găsit conștient, fiind ulterior predat pentru evaluare medicală către un ehipaj al Serviciului de Ambulanță Judeţean Iaşi.
  • În data de 14.01.2021echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare a autospecialelor și echipamentelor specifice.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 25 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut