INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 08.02.2021, ora 10:25, Secția de Pompieri Pașcani, a intervenit în municipiul Pașcani, strada Movila lui Burcel, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • În data de 08.02.2021, ora 15:03, Secția de Pompieri Târgu Frumos, a intervenit în localitatea Balș, comuna Balș, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 08.02.2021, ora 07:53, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Păcurari, județul Iași, pentru degajarea unor țurțuri care puneau în pericol pietonii și circulația rutieră.
  • În data de 08.02.2021, ora 11:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Decebal, pentru asistarea unei persoane supraponderale căzute în locuință.
  • În data de 08.02.2021, ora 15:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Stejar, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După  pătrunderea în apartament, proprietara a fost găsită conștientă. A fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași pentru acordarea îngrijirilor medicale.
  • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în data de 08.02.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 31 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 08.02.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 30 de cazuri medicale.
  • În data de 08.02.2021, ora 18:06, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașiau intervenit în localitatea Ciurbeşti, comuna Miroslava, DJ 28D, Șoseaua de Centură, zona Le Gaga, județul Iași pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, accident soldat cu 3 victime, din care 2 inconștiente, încarcerate și una conștientă, neîncarcerată. La ora 18:35 a fost declarat decesul uneia dintre victimele încarcerate bărbat de aproximativ 35 ani, iar la ora 18:45 a fost declarat decesul celei de-a doua victime încarcerate bărbat de aproximativ 60 ani, cea de-a treia victimă, conștientă, neîncarcerată a fost asistată medical de echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, însă a refuzat transportul la spital.
  • În data de 08.02.2021, ora 16:55, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit în localitatea Boureni, comuna Balș, pe DN 28 B, județul Iași, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, accident soldat cu o victimă încarcerată. După efectuarea manevrelor specifice de descarcerare victima a fost preluată de echipajul SMURD cu funcțiile vitale prezente, conștientă și a fost transportată la U.P.U. Sf. Spiridon cu politraumatisme diverse.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut